2024. április 29. - Péter

Lefoglaltak egy mozdonyt

A magyar vámhatóság lefoglalt egy ukrán mozdonyt csempészet miatt Záhonyban - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Észak-alföldi Regionális Parancsnokságának sajtószóvivője szerdán az MTI-vel.
2008. szeptember 3. szerda 17:35 - Hírextra
Az ukrán tehervonat kedden éjjel lépett be Magyarországra a záhonyi határállomáson, s a szerelvényt figyelő vámosok észrevették, hogy a mozdonyból több nagy, fekete fóliás csomagot dobnak ki - mondta Kupecz József százados.

Hozzátette: a sínek mellett szétszóródott csomagokban összesen 15 ezer doboz ukrán eredetű cigaretta volt.

A tehervonaton a két mozdonyvezetőn kívül nem tartózkodott senki, ezért ellenük indult csempészet bűncselekmény elkövetése miatt eljárás.

A záhonyi vámhivatal munkatársai lefoglalták a több mint hétmillió forint értékű dohányárut és a mozdonyt is.

Kupecz József tájékoztatása szerint a mozdonyt akkor szolgáltatják vissza az ukrán vasúttársaságnak, ha lesz, aki kifizeti az ügyben várhatóan kiszabásra kerülő több millió forintos bírságot a magyar vámhatóságnak.

A záhonyi határállomáson - említette meg a szóvivő - gyakori, hogy az Ukrajnából érkező vonatokról táskákban, csomagokban kidobják a csempészett cigarettát, mielőtt a szerelvény a magyar állomásra ér, s az előre megbeszéltek szerint a magyar csempészpartnerek szedik össze a sínek mentén az illegálisan behozott árut. Ezért a vámosok már figyelik a beérkező szerelvényeket a határállomás térségében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását