2024. május 21. - Konstantin

Ég a szeméttelep

Kigyulladt a szentendrei Szabadkai úti kommunális hulladéklerakó telepen tárolt szemét, a tűzoltók nagy erőkkel láttak hozzá az oltáshoz - közölte a helyi tűzoltóság szóvivője szerdán az MTI-vel.
2008. szeptember 3. szerda 13:18 - Hírextra
Benke Donát elmondta: a járókelők a déli órákban észlelték, hogy a 2.000 köbméter hulladékot tároló telep felett sűrű füst gomolyog. A helyi tűzoltók azonnal a helyszínre siettek, hozzájuk csatlakozott három budapesti és egy pomázi egység is. Így most összesen nyolc autó 40 emberrel birkózik a lángokkal.

A műszeres vizsgálatok tanúsága szerint a füsttel mérgező anyag is a levegőbe került, ennek koncentrációs foka azonban még nem indokolja a környéken lakók ideiglenes kitelepítését. Mindenesetre a tűzoltóság felszólította a helyieket, hogy csukják be ablakaikat.

A tűz okának keletkezéséről egyelőre nem lehet közelebbit tudni, az oltással együtt megkezdődött ennek vizsgálata is - hívta fel a figyelmet Benke Donát.A tűzoltóság 13 óra után lezárta a hulladéktelep 200 méteres körzetét, a rendőrség pedig 500 méteres körzetben eltereli a forgalmat - közölte Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese.

Elmondta, a mérőműszerek jelzése szerint az egészségügyi határértéket elérő szén-monoxid, szén-dioxid és kén-dioxid került a gomolygó füsttel a levegőbe, ezért a környéken lakókat az ajtók, ablakok bezárására kérik. Egyébként 1.500 köbméternyi, lomtalanítási hulladék átmeneti tárolása során keletkezett a tűz, amelyben fa, gumi és más anyag fogott lángot.

A sajtóügyeletes elmondta, hogy oltás közben egy tűzoltó feltehetőleg könnyebben megsérült.
A tűzoltók nagy erőkkel dolgoznak, ebben munkagépek is részt vesznek, amelyek szétválasztják az éghető anyagot egymástól. Az oltás előreláthatóan még órákig is eltarthat - mondta a sajtóügyeletes.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását