2024. május 4. - Mónika, Flórián

A Delta Torontóban

Mundruczó Kornél Delta című filmjét is műsorra tűzik a csütörtökön kezdődő torontói filmfesztiválon; a seregszemlén két magyar részvételű koprodukció is látható lesz még: Iannis Smaragdis El Greco című alkotása és Csupó Gábor legújabb fantasyje, A holdher
2008. szeptember 3. szerda 12:04 - Hírextra
Az amerikai filmpiac kapujaként számon tartott torontói nemzetközi filmfesztivált szeptember 4. és 13. között 64 ország részvételével rendezik meg - közölte a Magyar Filmunió szerdán az MTI-vel.

A magyar-német koprodukcióban készült Delta elnyerte a 39. Magyar Filmszemlén elnyerte az Arany Orsó elnevezésű fődíjat, a legjobb filmzene díját (Lajkó Félix), és a külföldi filmkritikusok Gene Moskowitz-díját, a Cannes-i Filmfesztiválon pedig FIPRESCI-díjat kapott.

Mundruczó Kornél alkotásának helyszíne a Duna-delta világtól elzárt, vad vidéke, amelynek lakói teljesen elszigetelődtek a külvilágtól. Ide tér vissza a fiú, aki gyermekkora óta nem járt szülőföldjén, így nem ismerte húgát sem. Találkozásuk után a lány inkább testvéréhez költözik, együtt kezdenek el egy lábakon álló házat építeni a "semmi közepén", egy tavon, természetellenes kapcsolatukat azonban a helyiek nem fogadják el. A filmet a magyarországi mozik szeptember 11-től játsszák.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását