2024. május 8. - Mihály

Mezzo operaverseny kezdődik

Hétfőn kezdődik a Mezzo nemzetközi operaversenyének háromnapos második fordulója Szegeden. Az operaverseny öt helyszínen megrendezett selejtezőiben több mint háromszázötven jelentkező közül választották ki azt a tizenhét magyar és hatvan külföldi művészt,
2008. január 25. péntek 16:11 - Hírextra
Szerda délutánra eldől, kik alakítják majd a verseny öt operaprodukciójának főbb szerepeit. New Yorkban, a Dicapo Operában Alföldi Róbert világpremierként állítja színpadra Robert Wardnak A salemi boszorkányok című Arthur Miller-drámából készült új művét. Julia Haebler Ben Kingsley és Michael Kunze új darabját, a Wallenberg életéről szóló, Raoul című operát viszi színre, ugyancsak ősbemutatóként a németországi Theater Bremenben. Balázs Zoltán Franciaországban, a Rennes-i Operában egy XIX. századi német szerző, Heinrich Marschner Vámpírját rendezi, Telihay Péter pedig Lengyelországban, a gdanski Balti Operában Benjamin Britten Lucretia meggyalázása című darabját állítja színpadra. Szegeden Cilea Adriana Lecouvreur című operája Michael Sturm rendezésében látható majd.

Az énekesek első lépésként, a bemutatkozáson szabadon választott darabjaik közül adnak elő egy a zsűri által kiválasztott művet az öt rendező jelenlétében. Majd azzal a rendezővel dolgoznak együtt, akinek az operájában egy-egy szerepre a zsűri jelölte őket az első fordulóban nyújtott teljesítményük alapján. Végül az utolsó körben a rendezők bármelyik - a bemutatkozás során kiválasztott - énekessel dolgozhatnak - ismertette a verseny menetét Havas Ágnes.

A végső döntést a rendezők hozzák meg, a nyilvános eredményhirdetés pedig szerdán délután lesz a szegedi Reök-palotában - tette hozzá a szervező.

Az operaverseny döntőjét 2008 novemberében rendezik a Szegedi Nemzeti Színházban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását