2024. május 7. - Gizella

Navracsics: a Fidesz már 2006-ban szakértői kormányt javasolt

A Fidesz 2006-ban már javaslatot tett egy szakértői kormány megalakítására, akkor ezt az SZDSZ nem támogatta - mondta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője kedden Budapesten újságíróknak.
2008. szeptember 2. kedd 13:03 - Hírextra
A Fidesz 2006-ban azt javasolta, hogy egy dolgát értő szakértői kormányt jöjjön létre, az öt frakció által megállapított limitált hatáskörrel - mondta az ellenzéki politikus, miután részt vett a házelnöknél tartott ötpárti egyeztetésen.

Mint mondta, akkor úgy gondolták, hogy nem pártpolitikusokból kellene állnia a szakértői kabinetnek, hanem olyan szakemberekből, akik az öt párt bizalmát bírják.Konszenzust szerettek volna, vagyis hogy létrejöjjön egy olyan szakértői kormány, amely kivezeti a válságból az országot - tette hozzá.

A politikus utalt arra, hogy az MSZP és az SZDSZ akkor el sem ment a témában tartott ötpárti megbeszélésre.

Navracsics Tibor nem válaszolt azokra a kérdésekre, hogy ha az SZDSZ most ezt javasolná, akkor a Fidesz támogatná-e a szakértői kormány létrehozását, illetve hogy lenne olyan személy, akit ezen kormány vezetőjeként támogatnának.

A Fidesz frakcióvezetője azt mondta, nem tudja, mit tartalmaz az SZDSZ jelenlegi javaslata, arról a szabad demokratákat kell megkérdezni.Hétfőn több SZDSZ-es politikus is felvetette, hogy szakértői kormányt kellene létrehozni.

Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke az MTV az Este című műsorában azt mondta, az ország soha nem volt még ilyen közel ahhoz, hogy egy szakértői kormány jöjjön létre. Ennek ötletét még a nyár elején vetette fel az SZDSZ arra az esetre, ha nem tartanák elfogadhatónak a cselekvési tervet. Ha pedig ebben sincs egyetértés, akkor azután lehet majd beszélni előre hozott választásokról - idézte fel.

Gulyás József, az SZDSZ országos tanácsának elnöke szerint, ha Gyurcsány Ferenc lemondana, "felelősségteljesen kellene viszonyulni a szakértői kormány gondolatához".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását