2024. április 27. - Zita

Közösen tett feljelentést Kiskunhalas szocialista polgármestere és fideszes alpolgármestere

A kiskunhalasi képviselő-testület rendkívüli testületi ülésén felhatalmazta Várnai László polgármestert (MSZP) és Lukács László alpolgármestert (Fidesz), hogy az önkormányzat tulajdonában lévő gazdasági társaságnál folytatott ellenőrzés eredményét figyele
2008. szeptember 2. kedd 16:18 - Hírextra
A kiskunhalasi képviselő-testület még júniusban döntött arról, hogy soron kívüli pénzügyi ellenőrzést rendel el az önkormányzat tulajdonában álló gazdasági társaságnál, mert felmerült a gyanúja, hogy szabálytalan gazdálkodást folytat a cég - mondta el a hétfőn meghozott döntés előzményeiről Jekő Attila, aki egyben önkormányzati képviselő is.

Jekő Antal beszámolt arról, hogy a vizsgálatot azért rendelte el a képviselő-testület, mert a gazdasági társaság önkormányzati felhatalmazás nélkül vételi szerződést kötött egy helyi vállalkozó telephelyére 75,6 millió forint értékben. A vizsgálat során független ingatlanszakértő 33 millió forintra értékelte az ingatlant, így a jogügylet a jogi szakértő véleménye szerint kimeríti a hűtlen kezelés gyanúját.

"Megkötötték az adás-vételi szerződést, sőt 11 millió forintot már át is utalt az önkormányzat gazdasági társasága az eladónak" - tette hozzá a képviselő.

Jekő Attila hangsúlyozta: a vezérigazgatónak nem volt felhatalmazása egymillió forint feletti tranzakciót aláírni, ennek ellenére hétfőn a képviselők elé került az adás-vételt semmissé tevő szerződés, melynek értelmében az eladó a 11 millió forintot a későbbiek folyamán visszafizeti.

Lukács László alpolgármester az MTI-nek elmondta: közös megegyezéssel egy igazgatóság veszi át a cég vezetését.

A feljelentéssel kapcsolatban az alpolgármester elmondta: "nekem, a gazdasági társaság felügyelő bizottságának az elnökeként kötelességem feljelentést tenni, ha gyanú merül fel, és a hatóságok eldöntik, hogy történt-e törvénysértés".

Lukács László hozzátette: "valójában nem a képviselő-testület hatalmazott fel, mert e nélkül is kötelességünk lett volna megtenni a feljelentést".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását