2024. április 30. - Katalin, Kitti

Rendkívüli magyar diákolimpiai sikerek

Három arany, tizenegy ezüst és négy bronzérmet szereztek a nemzetközi diákolimpiákon a magyar diákok; az oktatási tárca MTI-hez szerdán eljuttatott összegzése szerint a magyar diákok a nemzetközi filozófiai, fizikai, matematikai, kémiai, informatikai és f
2008. augusztus 27. szerda 13:30 - Hírextra
"A szaktárgyi olimpiákon elnyert siker nemcsak a diákok, hanem az egész ország dicsősége, hiszen nagyban hozzájárul a magyar oktatás és tudomány nemzetközi elismertségének további növeléséhez" - írta közleményében a szaktárca.

A minisztérium felidézte, hogy a kémiai diákolimpiára, amelynek idén a magyar főváros adott otthont, júliusban 66 országból 257 versenyző érkezett. A magyarok egy aranyat és három ezüstöt gyűjtöttek be. A magyar csapat az országok nem hivatalos versenyében 9. helyezést ért el.

A Vietnamban, Hanoiban rendezett fizikai diákolimpián egy ezüst és három bronzérmet, valamint egy dicséretet szerzett a magyar csapat, és ezzel a résztvevő 82 ország között az összesített pontversenyben a 28. helyet érte el.

A Nemzetközi Matematikai Diákolimpián Madridban 97 ország 535 diákja vett részt. A magyar csapat egy arany és négy ezüstéremmel a 10. helyen, az EU tagállamai közül az első helyen végzett.
Az informatikai diákolimpián 78 ország 283 versenyzője vett részt. A magyar diákok egy aranyéremmel, két ezüstéremmel és egy bronzéremmel tértek haza. A nem hivatalos, összpontszám szerinti rangsorban Magyarország 9. helyezést ért el. Ezzel az eredménnyel az Európai Unió országai közül Lengyelország mögött a 2. helyezést szerezte meg a magyar csapat. Az éremtáblázaton egész Európában csak Oroszország csapata előzte meg a magyarokat.

A tunéziai Karthagóban tartott földrajzi diákolimpián egy ezüstérem volt a magyarok mérlege.
A romániai Iasiban tartott nemzetközi filozófiai olimpián két diák dicsérettel szerepelt - közölte a szaktárca.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását