2024. május 4. - Mónika, Flórián

Kortárs drámatalálkozóval ünnepelnek

Erdélyi magyar és román társulatok részvételével szervez kortárs drámatalálkozót, ezzel kívánva emlékezetessé tenni társulata fennállásának tizedik évfordulóját a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház - mondta az MTI-nek Nagy Pál, az intézmény igazgatój
2008. szeptember 2. kedd 18:37 - Hírextra
A társulatvezető elmondta, hogy a repertoár összeállításánál a színház hagyományait és a nézői igények kielégítését tartották szem előtt. Nagyszínpadi produkcióik között magyar klasszikus szerző darabja, vígjáték és zenés darab egyaránt szerepel.

A színházigazgató közölte azt is, hogy folytatják korábbi, nagy közönségsikernek örvendő programjaikat, így a felolvasószínházi esteket, a diákokkal folytatott műhelymunkát, illetve a már játszott darabokat bemutató, Margó című kiadványuk megjelentetését.

Dunkler Réka, a társulat művészeti titkára elmondta: négy nagyszínpadi előadást kínálnak a bérleteseknek. Így bemutatják Baróti Géza-Eisemann Mihály-Dalos László Bástyasétány 77 című operettjét a társulat művészeti vezetője, Csurulya Csongor rendezésében. Másodikként Ödön von Horváth Mesél a bécsi erdő című színművét viszik színre Zakariás Zalán rendezésében.

A komédia kedvelőinek Ken Ludwig Csillagok Buffalóban című alkotását kínálják Pálfi Zoltán rendezésében. Két vendégelőadás is szerepel a társulat bérletes előadásai között. A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának előadásában Roland Schimmelpfennig Nő a múltból című színdarabját, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház művészei pedig A Csoda című produkciót viszik színre Bocsárdi László rendezésében.

"Bérletes gyermekelőadásaink kínálatában a három Hargita megyei színtársulat egy-egy produkciója szerepel - mondta Dunkler Réka. Hozzáfűzte: társulatunk Békés Pál A félőlény című mesés rémjátékát játssza Szilágyi Regina rendezésében, a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház Tor Age Bringsvaerd A Hatalmas Színrabló című mesejátékát mutatja be Katona Imre rendezésében, a csíkszeredai Csíki Játékszín pedig Kacsóh Pongrác-Petőfi Sándor-Heltai Jenő János vitéz című produkcióját mutatja be Budaházi Attila rendezésében.

A művészeti vezető hangsúlyozta, hogy az új évadban szabadtéri előadást is terveznek, már folynak Carlo Goldoni A patikus című komédiájának próbái Csurulya Csongor rendezésében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását