2024. május 18. - Erik, Alexandra

Kaszákkal tisztelgett a nyugdíjas

Kaszákkal felszerelt kormány nélküli biciklivel tette meg a Pécshez közeli Árpádtető és Mánfa közötti 10 kilométeres utat Farkas Árpád nyugdíjas artista szombaton, hogy így tisztelegjen a pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program előtt.
2010. május 1. szombat 12:37 - HírExtra
Pécs, 2010. május 1., szombat (MTI) - Kaszákkal felszerelt kormány nélküli biciklivel tette meg a Pécshez közeli Árpádtető és Mánfa közötti 10 kilométeres utat Farkas Árpád nyugdíjas artista szombaton, hogy így tisztelegjen a pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program előtt.

A Somogy megyei Hetesen lakó 70 éves férfi húsz pozsonyi kaszát erősített kétkerekűjére, egyet a szájába vett, járműve kormányát pedig nem sokkal indulása után leemelte és eldobta.
Farkas Árpád a produkcióját veszélyeztető széllel dacolva, rendőri biztosítás mellett, 30-40 kilométeres óránkénti sebességgel haladva, a félreálló autósok és motorosok ámulatára vette be az éles kanyarokat és negyed óra alatt érkezett meg a község határába.

Az artista a próbát követően az MTI-nek azt mondta: út közben szívesen zsonglőrködött volna labdákkal, de erre a szél miatt most nem volt lehetőség. A bemutatót e nélkül is sikeresnek értékeli, 2007-ben ugyanezt az távot még "csak" tizenegy kaszával tette meg.

Farkas Árpád szólt arról is, hogy hatéves kora óta amatőr artista és zsonglőr, pályafutása során rendszeresen fellépett kulturális rendezvényeken, szállodákban, különböző showműsorokban. Legnagyobb attrakciója, hogy százötven poháron képes egyensúlyozni, miközben nyakában egy gyereket tart.

A jövőjét firtató kérdésre azt válaszolta, hogy kaszákkal felszerelt kerékpárjával Kékestetőről és egy kétezer méter magas svájci hegyről is szeretne lebiciklizni. Megjegyezte, családja félti ezektől a bemutatóktól, lánya már könyörgött neki, hogy ne csinálja többet, de ő ezt nem tudja megígérni neki.
 
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását