2024. április 27. - Zita

445 millióért vásároltak be a klubok

Ötéves rekord dőlt meg az olasz élvonalban, miután a húsz futballklub összesen 444,7 millió eurót költött a nyáron játékosvásárlásra.
2008. szeptember 2. kedd 12:56 - Hírextra
A La Repubblica című napilap értesülése szerint a Serie A ezzel második az angol Premier League mögött, megelőzve a spanyol Primera Divisiónt. Összehasonlításul: a német Bundesliga 18 egyesülete csupán 150,9 millió eurót fordított új labdarúgók megszerzésére.

A legmélyebben a címvédő Internazionale nyúlt a zsebébe, amely 72,1 millió eurót fizetett ki, miközben csak 10,85 milliót keresett az eladásokból. Az AC Milan 54 millióért vásárolta meg többek között Andrij Sevcsenkót és Ronaldinhót, míg 26 futballistájának értékesítésén 40,95 milliót keresett. A milánóiakat követő Fiorentina 51,1 milliót szánt erősítésre, ám az ellenoldalon mindössze 2,2 milliót kasszírozott.

A La Repubblica ugyanakkor kiemeli, hogy a klubok egyúttal növekvő adósságállományt is "tolnak maguk előtt", az élvonal teljes tartozásának egyharmada például a leginkább költekező Intert terheli...
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását