2024. április 29. - Péter

ORTT: vizsgálódnak egy HBO-műsor miatt

A kábelcsatorna egyik műsorát vizsgálja a médiahatóság, amely eközben az után is tudakozódik, melyik országban van bejegyezve a HBO - derül ki az Országos Rádió és Televízió testület (ORTT) a napokban hozott döntéséből.
2008. szeptember 1. hétfő 10:41 - Hírextra
"A Testület megbízza az Irodát, hogy hivatalos úton tudakolja meg, hogy melyik állam gyakorol joghatóságot az HBO Zrt. műsorszolgáltató felett, amennyiben szükséges, az Európai Bizottság segítségét is kérve" - áll a múlt héten elfogadott határozatban.

Az ORTT szóvivői irodájának közlése szerint az adó március elején kezdeményezte, hogy - április elsejei hatállyal - töröljék magyarországi bejegyzését.

A hatóság egyébként egy július végi műsorral kapcsolatos panasz miatt kezdett vizsgálódni; egy néző azt kifogásolta, hogy délután - azaz gyerekek által nézett időszakban - került adásba egy olyan produkció, amely "meleg férfiak szexuális életének rejtelmeiről szólt".

Hasonló okokból rendelte el az ORTT a múlt héten a Cool TV egyik műsorának vizsgálatát is; itt a panaszos nem csupán a délután egy óra körüli kezdési időpontot kifogásolta, de azt is, hogy túlságosan plasztikusan mutatta be a csatorna egy homoszexuális fiú csókolózását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását