2024. május 18. - Erik, Alexandra

Nehéz bezárni a kiskapukat

Vajon visszajár-e a szabálytisztelő cégvezetők által a TEÁOR kódváltoztatásra fordított összeg, miután az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium többszöri halasztás után várhatóan mentesíti a vállalkozásokat a kódregisztrációs eljárástól? Az InfoRádiónak
2008. szeptember 1. hétfő 22:10 - Hírextra
A jogalkotó indokolatlanul kapkod, ezért bizonytalanság van - mondta az InfoRádiónak a TEÁOR kódváltoztatás körül kialakult hercehurcáról a jogszociológus, aki szerint azonban pozitív oldala is van a történetnek.

Fleck Zoltán úgy véli: a jogalkotó meglehetősen rugalmasan válaszolt a jelentős társadalmi-gazdasági szereplők által megfogalmazott visszajelzésre, a probléma szerinte az, hogy korábban kellett volna reagálni.

Ugyanakkor beismerte: a történet újra megerősítette az emberekben azt a sokat hangoztatott nézetet, miszerint mindig az jár jobban, aki keresi a kiskapukat és nem tartja be a jogszabályokat.

Jelentős változásokra szorulna a jogrendszer, de nehéz bezárni a kiskapukat - mondta a szakértő, aki osztja Bajna Gordon gazdasági miniszter véleményét, hogy jogosan dühösek azok a vállalkozók, akik időben teljesítették a kódregisztrációs eljárást.

Fleck Zoltán azonban úgy látja, nem lesz egyszerű megtéríteni azok kárát, akik végigjárták a később feleslegesnek bizonyult utat, mivel a hatályos jogszabályok alapján teljesítették kötelezettségüket.

Tehát jogilag nehezen lehetne érvényesíteni a kártérítési igényt, bár a jogszociológus nem tartja légből kapott ötletnek, hogy azt felvessék a jogalkotónak.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását