2024. április 19. - Emma

Szabad György levele

Hivatkozással Alkotmányunk 22. paragrafusának 1-3. bekezdéseire felhívom az ellenzéki frakciókat, hogy gondoskodjanak legalább a képviselői összlétszám egyötödének írásbeli kérelmére támaszkodva az Országgyűlés rendkívüli ülésének mielőbbi összehívásáról,
2008. augusztus 31. vasárnap 06:30 - Hírextra
Az összehívást a kormányzatnak a nyári szünet folyamán elkövetett alkotmánysértései, kiemelkedően a helyi önkormányzatoknak Alkotmányunk 43-44. paragrafusaiban meghatározott "alapjogainak" flagráns sérelmei indokolják (ezekre alulírott az Alkotmánybíróság figyelmét már korábban 812/B/2008. számon nyilvántartásba vett beadványában már felhívta.) Feltétlenül indokolt, hogy a rendkívüli ülés napirendjére tett javaslat tartalmazza "a miniszterelnökkel szemben benyújtandó bizalmatlansági indítvány tárgyalását", amit Alkotmányunk 39/A paragrafus (1) értelmében "a Kormányzattal szemben benyújtott bizalmatlansági indítványnak kell tekinteni".

Budapest, 2008. augusztus 30.


Szabad György akadémikus,
a Magyar Országgyűlés volt elnöke
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

thurvj97
2008. augusztus 31. 08:31
Im egy idegbeteg rángatózásai.De ki veszi komolyan?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását