2024. április 20. - Tivadar

Félmilliárdos csarnok Salgótarjánban

Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke adta át a félmilliárd forintos beruházásban felújított városi sportcsarnokot szombaton Salgótarjánban; a megújított küzdőtér alkalmassá vált nemzetközi sportesemények megrendezésére, a nézőtéri helyek száma
2008. augusztus 31. vasárnap 07:44 - Hírextra
Schmitt Pál egyre ritkábbnak nevezte, hogy valakik hosszú távra terveznek a következő nemzedékért, és ezért áldozatot is képesek hozni. Mint mondta, elsősorban azon a helyzeten kell változtatni, hogy 10 gyerekből hat egyáltalán nem sportol.

A MOB elnöke azt kívánta, hogy a felújított sportcsarnok révén is erősödjön Salgótarján sportélete és országos kihatása.

Hiányoztak a nógrádi sportolók a pekingi olimpiáról - mondta, majd felsorolta a térség korábbi olimpikonjait, köztük Básti István, Szalai Miklós, Szojka Ferenc labdarúgókat, Tóth Gyula birkózót, Papanitz Zoltán sportlövőt, Mecser Lajos hosszútávfutót, Botos András és Varga Sándor ökölvívót, Kovács Dusán és Komka Magdolna atlétát.

A salgótarjáni sportcsarnok rekonstrukciójára az előző, szocialista többségű önkormányzat még 2004-ben nyert pénzt, de nem írta ki a közbeszerzési eljárást. Az új, fideszes vezetésű közgyűlés tavaly áprilisban írta alá a rekonstrukciós szerződést a Strabag Zrt. Észak-magyarországi Magasépítési Igazgatóságával.

Az 530 millió forintos beruházás a Nemzeti Sporthivatal 350 milliós és a regionális fejlesztési tanács 95 milliós pályázati támogatásából valósult meg, a pénzt 66 millió forinttal egészítette ki az önkormányzat.

A létesítményt az eredeti tervek szerint tavaly októberben kellett volna átadni. Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz), Salgótarján polgármestere a csúszást azzal magyarázta, hogy bár az eredeti terv nem számolt vele, szükséges vált a tető teljes elbontása és újraépítése. A város vezetője köszönetet mondott a beruházásért két szocialista politikusnak, Puszta Bélának, az előző polgármesternek, és Boldvai László országgyűlési képviselőnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását