2024. április 25. - Márk

Dávid Ibolya levele

Vasárnap délutánig még egyik párt sem válaszolt érdemben az MDF elnökének kezdeményezésére; Dávid Ibolya előző nap tett közzé nyílt levelet, melyben azt javasolta, hogy az ellenzéki pártok vezetői egyeztessenek a jövő évi költségvetési és adótörvényekről.
2008. augusztus 31. vasárnap 19:25 - Hírextra
Dávid Ibolya a "megegyezés és a cselekvés felgyorsítása érdekében" kezdeményezett találkozót Orbán Viktorral, a Fidesz, Semjén Zsolttal, a Kereszténydemokrata Néppárt, valamint Fodor Gáborral, a Szabad Demokraták Szövetségének elnökével.

Az SZDSZ részéről Gulyás József, a párt ügyvivője az MTI-vel azt közölte: "ahogy általában", most is nyitottak arra, hogy gazdaságpolitikai kérdésekről tárgyaljanak a többi ellenzéki párttal.
Jelezte ugyanakkor: mielőtt konkrét választ adnának Dávid Ibolyának, Fodor Gábor pártelnök még egyeztet az ügyvivő testülettel.

Az MDF elnöke szombaton nyílt levélben kezdeményezte, hogy az ellenzéki pártok elnökei találkozzanak és egyeztessenek a jövő évi költségvetési és adótörvényekről.

Az ügyvivő megjegyezte, a jövő évi költségvetési és adótörvényekről mellett más témák is vannak, amiket az őszi parlamenti időszak kezdetén az asztalra kellene tenni. Példaként említette a pártfinanszírozás kérdését, amit véleménye szerint a következő hónapokban rendezni kellene, hogy az európai parlamenti választás már ennek alapján zajlódjon le.

Gulyás József Dávid Ibolya leveléből kiemelte, hogy az MDF elnöke szerint konzervatív fordulatra van szükség a gazdaságpolitikában, az SZDSZ viszont úgy véli, hogy jelenleg nem ideológiai válaszokra van szükség. Az ügyvivő úgy látja, hogy a négy ellenzéki párt lehetséges gazdaságpolitikai válaszai között nem lesz könnyű megtalálni a közös nevezőt, mert eddig is más megoldásokban gondolkodtak. Példaként említette, hogy az SZDSZ másként látja az állam szerepét, az állami kiadások visszafogását, a reformok szükségességét és a közteherviselést.
A Fidesz sajtófőnöke azt közölte, hogy amint megkapták az MDF elnökének levelét, válaszolnak rá.

A legnagyobb ellenzéki párt vezetője Orbán Viktor jelenleg az Egyesült Államokban tartózkodik munkalátogatáson, ahonnan a jövő héten érkezik haza.

A KDNP szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Semjén Zsolt pártelnök hétfőn foglalkozik Dávid Ibolya levelével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását