2024. április 29. - Péter

Gyurcsány lenullázta magát

A miniszterelnök szerda reggel közölt nagy ívű terveiben, a Megegyezés című munkában még évenkénti 300 milliárd forintos adócsökkentésről írt, és arról, hogy ennek fedezete a gazdaság kifehérítéséből származhat. De már aznap délután ennek szinte az ellenk
2008. augusztus 30. szombat 14:28 - Hírextra
Korántsem csak a fehéredésből származna annak az adóváltoztatásnak a fedezete, amelyet még a szerda reggel közölt írásában vázolt fel a kormányfő. A több oldalas, Megegyezés című tanulmány a Népszabadságban jelent meg fizetettt hirdetésként.

Gyurcsány Ferenc délután, a kormányszóvivői tájékoztatón magyarázta el saját munkáját, itt azonban már arról beszélt, hogy az intézkedés jövő évi fedezetének jelentős része adóemelésből származna. A többi közt a jövedéki adó növekedne, de megváltozna a cégautó elszámolás és a természetbeni juttatásokat is megadóztatná a kormány.

A gazdaság kifehéredéséből még Gyurcsány Ferenc sem remél 150 milliárd forintos bevételt jövőre, azaz az eredetileg vázolt fedezet a változtatások felére sem elég - mondta Madár István.

Az elemző szerint a szerda délután kirajzolódott terveknek már semmi köze nem volt a reggel közölt gazdaságélénkítő csomaghoz. Madár István úgy fogalmazott: ha a délutáni konkrét bejelentések előtt nem lett volna már ismert a Megegyezés című nagy ívű munka, akkor a miniszterelnök szóbeli közléseit egy vállrándítással elintézték volna a szakértők.

A kormányszóvivői tájékoztatón közöltek jó irányba mutató változtatások, de jelentőségüket tekintve elhanyagolható lépések - mondta Madár István.

Németh Dávid, az ING elemzője a csomag pozitívumaként azt tudta felhozni, hogy egyenlegsemleges, azaz nem növeli a jövő évre meghatározott 3,2 százalékos hiánycélt, a gazdaság kifehérítését azonban nem szolgálja, továbbra is számos kiskaput hagy az adórendszerben, így sokan ezután is elkerülhetik az adófizetést, sőt nem is egyszerűsíti az adórendszert.
Forrás: InfoRadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását