2024. május 5. - Györgyi

Álomesküvő Székesfehérvárott

Székesfehérvár internetes szavazással megválasztott "álompárja" fogadott elsőként hűséget szombaton a Hiemer-Font-Caraffa épületegyüttes második ütemben, norvég támogatással felújított szárnyában berendezett barokk-középkori házasságkötő teremben.
2008. augusztus 30. szombat 22:45 - Hírextra
A középkori falmaradványokat őrző, lenyűgözően szép házasságkötő terem avatását és az ott elsőként igent mondó ifjú pár esküvőjét különlegessé akarta tenni a város önkormányzata.
Ezért "Keressük Székesfehérvár álompárját" címmel pályázatot írt ki, s a város honlapján történő internetes szavazáson a legtöbb voksot kapott ifjú pár esküvőjének, lakodalmának és nászútjának a szervezését és költségeit szponzorok támogatásával átvállalta.

A 20 napig tartó szavazást csaknem 23 ezer szavazattal Nagy Tímea és Zimmermann Zoltán nyerte, s az informatikus, építő- és környezetmérnök pár a város szocialista polgármestere, Warvasovszky Tihamér színe előtt mondta ki a boldogító igent.

A ceremónia előtt a jegyespár bemutatkozott Székesfehérvár lakóinak: lovashintón, a fehérvári huszárok kíséretében járták be a várost, majd a tűzoltó zenekar muzsikája mellett vonultak be a házasságkötés helyszínére.

Az esküvő a város nyilvánossága előtt zajlott, mivel a Fehérvár Televízió élő adásban közvetítette a szertartást.

A házasságkötés után a város főterén - eladósorba került, s férjhezmenni akaró hölgyek sorfala előtt - került sor a hagyományos csokordobásra, majd az újdonsült menyecske első tányértörésére, s több tucatnyi galamb felröppentése jelezte, hogy egybekelt Székesfehérvár álompárja.

A lakodalmat zárt körben tartották.

Székesfehérvár új házasságkötő termét a három részből álló, egyedileg védett Hiemer-Font-Caraffa műemlék épületegyüttes második ütemben felújított szárnyában rendezték be.
A város központjában levő, másfél évtizedig lakatlan, s igen megromlott állagú épületegyüttes első részét 600 millió forintos európai uniós támogatással 2006-ban újították fel.

A középkori maradványokat is őrző második szárnyat pedig a Norvég Finanszírozási Mechanizmus 710 millió forintos támogatásával hozták rendbe.

A 835 millió forintos beruházás megvalósítása a városnak 75 millió forintba került, ugyanis a norvég támogatás mellé 50 milliót az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumtól is nyert.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását