2024. április 29. - Péter

Új tanév, új iskola

Hiller István oktatási és kulturális miniszter ünnepélyes tanévnyitó keretében adta át pénteken a XX. kerületi Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Logopédiai Intézet felújított épületét.
2008. augusztus 29. péntek 19:59 - Hírextra
A miniszter tájékoztatta a tanévnyitón jelen lévő Szabados Ákos (MSZP) kerületi polgármestert, hogy az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében 246 millió forintos iskolafelújítási támogatást nyert a kerület egy másik oktatási intézménye, az Ady Endre Általános Iskola.

Hiller István méltatta az iskola felújításáért létrejött összefogást és örömét fejezte ki, hogy a diákok így jobb körülmények vehetnek részt az oktatásban-nevelésben.

Az igazgató az MTI-nek elmondta: 350 gyermek jár a megújult iskolába, ahol a kerület óvodásait és általános iskolásait ellátó logopédiai intézet is helyet kap.

A februárban kezdődött építkezés határidőre elkészült. Pesterzsébet önkormányzata 300 millió forintot kapott, a kormány jóváhagyásával, az Oktatási és Kulturális Minisztériumtól az iskola renoválására.

Az épület teljes felújításon esett át, gyakorlatilag olyan, mintha teljesen új lenne - mondta Loncsák Judit igazgató. Emlékeztetett: az épületet 1926-ban adták át, azóta is általános iskolaként működik. A renoválás alatt a kisdiákok egy másik iskolaépületben tanultak és a logopédiai intézetet is befogadta egy másik általános iskola.

A felújítás során statikailag megerősítették és kívülről renoválták az épületet, amelynek tetejére új betonkoszorú került. Az iskola új szárnnyal is bővült, ahol liftet és mozgássérültek számára kialakított mosdót is építettek. Felújították a teljes víz- és elektromosvezeték-hálózatot, a fűtést, befejezték a világítás korszerűsítését és kicserélték az összes nyílászárót. A gyermekeket megújult iskolaudvar és kert várja, az iskola köré pedig új járda épült - mondta Loncsák Judit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását