2024. április 29. - Péter

"Részenkénti privatizáció" a Szent György Kórházban

A fideszes vezetésű és többségű Fejér Megyei Önkormányzat megkezdte legnagyobb intézménye, a Fejér Megyei Szent György Kórház "részenkénti privatizációját", működésbe adását - jelentette be pénteken Székesfehérváron az MSZP-frakció vezetője. A megyei közg
2008. augusztus 29. péntek 16:15 - Hírextra
A Közbeszerzési Értesítőben május 23-án hirdették meg a CT, az MR képalkotó diagnosztika 20 évre és a gyógyszerbeszerzés 10 évre történő kiszervezését - mondta el sajtótájékoztatóján Horváth András, az MSZP-frakció vezetője.

Közölte: miután az értesítőben a kiszervezés megjelent, a június 23-i közgyűlésen maga kérdezte meg, hogy igazak-e az üzemeltetés meghirdetésére vonatkozó hírek. A közgyűlés elnöke akkor cáfolt.

A 10 milliárd forintos költségvetésű kórházban a két képalkotó diagnosztikai tevékenység nyereséges - mutatott rá a szocialista politikus.

Mint mondta, a CT, az MR kiszervezésével kapcsolatban hosszú a 20 éves időtartam, mivel a megakadályozza, hogy a kórház a berendezésváltáskor újabb tenderen, kedvezőbb ajánlattal szerezhesse meg a szükséges eszközöket.

A sajtótájékoztató másik résztvevője, Szabadkai Tamás (MSZP)országgyűlési és önkormányzati képviselő szerint a gyógyszerbeszerzés működésbe adásánál a 10 év rontja a kórház versenyesélyeit a gyógyszerbeszállítókkal szemben.

Arról, hogy miként alakult a közbeszerzési pályázat eredménye, a két képviselő nem tudott válaszolni, mivel - mondták - nincsenek róla információik, egy korábbi döntés értelmében ugyanis a közgyűlés "kivonta az ellenőrzése alól a kórház közbeszerzéseit".

Az MTI megkeresésére közleményben reagált az elhangzottakra a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Balogh Ibolya.

A közlemény szerint "A Fejér Megyei Szent György Kórház egésze és annak minden olyan része, amely a jelenlegi vezetés hivatalba lépésekor köztulajdonban volt, ma is köztulajdonban van és (...) marad mindaddig, míg a mostani vezetés hivatalban marad. Tehát semmifajta privatizációról nincsen és nem is lehet szó".

Mint írta, a gyógyszerbeszerzési rendszer átalakítása átláthatóbbá, olcsóbbá, ellenőrizhetőbbé teszi a beszerzést.

A CT, MR képalkotó diagnosztikában pedig, mivel rövidesen több száz millió forintos beruházást kell megvalósítani, a közbeszerzési eljárás keretében szolgáltatást vásárol a megyei kórház. "Nem elad, azaz nem privatizál, hanem vásárol, ami nem tér el az eddigi gyakorlattól" - olvasható a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását