2024. április 19. - Emma

Négyen szenvedtek mandulamérgezést

Keserű tapasztalatokat szerezhettek mindazok, akik egy svéd gasztronómiai magazin receptje alapján túladagolták az almatortába dukáló keserűmandula mennyiségét.
2008. augusztus 29. péntek 19:01 - Hírextra
A tortába két csipetnyi keserűmandula járt volna, ám a Matmagasinet című folyóirat receptje szerint a javallott mennyiség 20 szem mandula volt. Amikor a gasztronómiai magazin felfedezte a tévedést, azonmód írásban értesítette mind a ötvenezer előfizetőjét, s megfelelő tájékoztatót mellékelt az újságárusok által forgalmazott példányokhoz, figyelmeztetve az olvasót, hogy a keserűmandula mérgezési tüneteket okozhat.

"Úgy véltük, hogy ez elegendő lesz, ugyanis nem hittük, hogy bárki elkészítheti vagy megeheti ezt a tortát: a túl sok mandula miatt ugyanis élvezhetetlenül keserűnek gondoltuk az édességet. Ráadásul nem is olyan könnyű ennyi keserű mandulára szert tenni" - nyilatkozta az esettel kapcsolatosan Ulla Cocke, a lap főszerkesztője.

Ám mint kiderült, a keserű édesség nem rettentette el a mindenre elszánt fogyasztókat: a lapnak négy olyan személyről van tudomása, akiknél egyértelműen mérgezési tünetek - szédülés, fejfájás - alakultak ki.

Amikor világossá vált, hogy a négy személy a mérgező torta áldozatává vált, a kiadó visszahívta a lapnak az újságárusoknál lévő tízezer példányát.

"Évente 1200 receptet közlünk és persze időnként előfordul, hogy a leírásban tévesen túl sok vaj, vagy túl kevés liszt szerepel, ám még soha hasonló nem fordult velünk elő" - mondta Ulla Cocke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását