2024. május 4. - Mónika, Flórián

Másodszor is kérték a koncesszió hosszabbítását

Másodszor is kérte műsorszolgáltatási jogosultságának meghosszabbítását a Tilos Rádió - közölte a közösségi adó ügyvezetője pénteken, a dokumentumok benyújtása után az MTI-vel.
2008. augusztus 29. péntek 15:19 - Hírextra
Májusban "egy szikár, nyolc-tíz soros levélben" kérték a hosszabbítást, most egy kifejtőbb dokumentumot nyújtottak be az Országos Rádió és Televízió Testületnek (ORTT) - közölte Csabai Gábor.

Mint mondta, ebben egyebek mellett megemlítik, hogy a komoly visszhangot kiváltó - a keresztény embereket sértő - 2003 karácsonyi eset óta még az ORTT Panaszbizottsága elé sem citálták őket.
A médiahatóság június 11-én ülésén nem kapott elegendő számú támogató voksot a koncesszióhosszabbítás; másnap a KDNP által a testületbe delegált Tirts Tamás az öt évvel ezelőtt történtekkel magyarázta ezt.

Az e voksolásnál tartózkodó Majtényi László ORTT-elnök napokkal később közzétett különvéleményében arra emlékeztetett: a médiatörvény szerint az ismételt vagy súlyos szerződésszegés a hosszabbítást kizáró körülmény, ám "alig képzelhető el, hogy valamely televízió tíz, bármely rádió pedig hét éven keresztül úgy működjön, hogy a médiatörvény és a szerződés olykor obskurus rendelkezéseinek a törvény által kívánt módon feleljen meg".

Felvetve, hogy a jogalkotónak csak azt kellene kizárnia e lehetőségből, aki a szabályokat „ismételten súlyosan megszegte”, Majtényi László megjegyzi: "gyakorlatilag nincs olyan műsorszolgáltató Magyarországon, amely törvényesen élni tudott volna a szerződés törvény szerinti megújításának lehetőségével, mégis korábban mindegyik szerződését meghosszabbította a hatóság", ám ez a következetlenség önmagában nem lehet alapja a hosszabbításnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását