2024. április 26. - Ervin

Magyar hajó a vitorlás elitosztályban

Magyar hajó is indul 2009-ben a vitorlázók elitkategóriájában, az RC 44 osztályú nemzetközi bajnokságon - jelentette be az AC Sailing Team. Amint a csapat pénteki bemutatkozó sajtótájékoztatóján elhangzott, Láng Róbert, az AC Sailing Team tagja a közelmúl
2008. augusztus 29. péntek 19:51 - Hírextra
z 500 ezer euró értékű vitorlás kicsinyített mása a vitorlázók Forma-1-ének számító Amerika Kupán induló versenyhajóknak.

Ennek nyomán az AC Sailing Team jövőre első ízben indulhat el a 6-7 állomásból álló RC 44 osztályú nemzetközi bajnokságon, amely előszobája az Amerika Kupának.

A magyar RC 44-es hajó érdekessége, hogy azt a háromszoros Amerika Kupa-győztes és olimpiai bajnok új-zélandi vitorlázó, Russell Coutts tervezte, aki a magyar Paulovits Dénes műhelyét bízta meg a versenyző nevét viselő - innen az RC rövidítés - 44 láb hosszú hajó legyártásával.

Az AC Sailing Team vitorlása jövőre már esélyese lehet a balatoni Kék Szalag versenynek, s a tulajdonosa, Láng Róbert azt reméli, hogy az RC 44 osztály nemzetközi bajnokságán is helytáll, és a középmezőny végez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását