2024. április 26. - Ervin

Életfogytiglanra ítélték jogerősen a csákányos gyilkost

Egy csákánnyal agyonverte, majd földarabolta élettársát az a pusztaottlakai férfi, akit csütörtökön jogerősen életfogytiglani szabadságvesztéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla. A bíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bű
2008. augusztus 28. csütörtök 11:11 - Hírextra
A 26 esztendős férfi 2005 augusztusában szabadult a szabadságvesztésből, melyre korábban emberölés kísérletéért és súlyos testi sértés kísérletéért ítélték.

A vádlott 2006 nyara óta élt élettársi kapcsolatban a későbbi sértettel egy pusztaottlakai házban, Békés megyében. Bár 2007 márciusában közös gyermekük született, kapcsolatuk az idő teltével megromlott, gyakran veszekedtek.

2007. június 18-án délután a vádlott élettársával elindult fát lopni. Útközben vitatkozni kezdtek, mert a nő közölte, el akarja hagyni a vádlottat, és magával viszi közös gyermeküket is. Este egy Pusztaottlaka külterületén lévő dűlőre mentek, ahol a vádlott egy fát akart kivágni. Itt újra összeszólalkoztak, dulakodni kezdtek, s a férfi pofon vágta az asszonyt, aki földre került. A földön fekvő nőt a vádlott egy csákánnyal fejbe ütötte, majd zsebkésével többször is megszúrta. Mivel a nő még ezek után is mozgott, a vádlott a csákánnyal többször fejbe vágta.

Amikor az asszony már nem mutatott életjeleket, a férfi a testet a bokrok közé húzta, majd hazaindult, útközben azonban úgy határozott, a bűncselekmény nyomait a holttest feldarabolásával tünteti el. Visszatért a holttesthez, melyet levetkőztetett, majd feldarabolt. A holttest fejét és törzsének egy részét a közeli bokros részen rejtette el, a végtagokat és a test többi részét pedig a tetthelytő három kilométernyire dugta el a feldarabolásához használt csákánnyal és késsel együtt.
A vádlott beismerte tettét az eljárás során.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását