2024. április 19. - Emma

Alacsonyan repülő négykerekű

Úgy tűnik a jelentős közlekedési kockázattal járó agresszív gyorshajtással szembeni folyamatos kampány, illetve annak részeként a sebességtúllépés ellenőrzésére irányuló - múlt hét végén megtartott - országos "TISPOL" akció tapasztalatai még mindig nem m
2008. augusztus 28. csütörtök 15:50 - Hírextra
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Emődi AutópályaAlosztályának munkatársai ugyanis 2008. augusztus 26-án az M30-as autópálya Hejőkeresztúri pihenőjénél a megengedett 130 km/h helyett egy 214 km/h sebességgel közlekedő személygépjárműről
készítettek költségesnek ígérkező felvételt.

A "célfotó" előtt elhaladó ámokfutó gépjárművezető a 150.000 forint összegű, jól megérdemelt "jutalmát" közigazgatási bírság formájában veheti nemsokára át.

Információs háttér:

Az utakon, az utcán való helyes viselkedést leggyakrabban a józan ész diktálja. Mindegy, hogy szabály, törvény vagy közmegegyezés hatására, a közösségi, felelős gondolkodás, a türelmesség, a figyelmesség és az udvariasság mindenkire nézve kötelező. Ha ezt a magától értetődő viselkedést minden közlekedő betartaná, akkor azok a közúti közlekedést érintő szankciók, amelyeket idén vezettek be, már nem is lennének olyan szigorúak, mint ahogyan azt ma sokan gondolják.

A hazai közlekedéspolitikai célkitűzéseket tartalmazó "Magyar Közlekedéspolitika 2003-2015" c. program 2010-re a halálos áldozatok számának 30%-os csökkenését irányozza elő, az Európai Unió által kitűzött 50%-os csökkenést pedig 2015-re célozza meg.

Statisztikai adatok szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2008. év első hét hónapjában 561 személyi sérüléses közlekedési baleset történt,
melyekben 22 fő vesztette életét. Összehasonlításképpen 2007. év ugyanezen időszakában a személyi sérüléses balesetek száma 564, az abban elhalálozott száma 25 volt. A bekövetkezett balesetek csaknem 40%-ánál a gyorshajtás játszott döntő szerepet.

A pozitív irányú változásokban rejlő visszatartó hatás kiaknázása érdekében a rendőrség tovább kívánja fokozni közúti ellenőrző tevékenységét, hogy kiszűrhesse a forgalomból a szabályos közúti
közlekedésre, a felelősségteljes részvételre alkalmatlan személyeket, ezzel megmentve azokat, akik nem csak elindulni, de épségben hazaérni is szeretnének.
Forrás: BAZ-MRFK
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását