2024. április 26. - Ervin

Újra büntettek az osztrák hatóságok az útlevél hiánya miatt

Az osztrák rendőrök a nickelsdorfi átkelőn megbüntettek egy magyar állampolgárt, mert elmondása szerint útlevél helyett személyi igazolvánnyal igazolta magát - írta a Kisalföld szerdai száma.
2008. augusztus 27. szerda 09:27 - Hírextra
A 18 éve Ausztriában dolgozó férfi a lapnak elmondta: munkából tartott hazafelé, amikor a kishatáron igazoltatásra megállították az osztrák rendőrök. Okmányait kérték, mire ő átnyújtotta a jogosítványát, forgalmi engedélyét és az új típusú személyi igazolványát a lakcímkártyával együtt. A rendőrök azonban folyamatosan a "passportot" kérték, és kijelentették, hogy ez osztrák terület, ahová útlevél nélkül nem jöhet. Azt követően 20 eurós bírságról szóló nyugtát nyomtak a kezébe, amin azonban a büntetés okát nem tüntették fel - hangoztatta a jánossomorjai férfi, aki arról is beszámolt, hogy eddig már számos alkalommal igazoltatták út közben Ausztriában, sőt munka közben is több ellenőrzésen átesett már, ám eddig minden esetben elegendő volt a személyi igazolvány felmutatása.

A Kisalföld az eset kapcsán felidézte egy soproni férfi történetét is, akit 50 euróra büntettek meg Ausztriában útlevele hiánya miatt, noha a férfi - állítása szerint - érvényes személyi igazolvánnyal igazolta magát.

Az eset kapcsán a magyar Külügyminisztérium ismételten tájékoztatta az Osztrák Köztársaság nagykövetségét a magyar személyi igazolványok okmánytípusairól, részletezve azok pontos jellemzőit és lehetséges érvényességi idejüket.

A soproni férfi ügye kapcsán a Külügyminisztérium kérte az Osztrák Köztársaság budapesti nagykövetségének közbenjárását abban is, hogy a magyar állampolgárok okmányainak ellenőrzése során az osztrák hatóságok a legkörültekintőbb módon járjanak el. Úgy tűnik azonban, hogy ez a kérés nem sok eredményt hozott, ezt jelzi a jánossomorjai férfi esete - olvasható a lapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását