2024. április 26. - Ervin

Rengeteg lakóközösség pályázott a panelprogramra

Már több mint tízezer lakóközösség adta be pályázatát az Új Magyarország Lakásfelújítási Program részét képező panelprogramra - tájékoztatta az MTI-t szerdán Jauernik István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára.
2008. augusztus 27. szerda 17:42 - Hírextra
Az államtitkár elmondása szerint még negyvenezer pályázatot várnak, amelyeket szeptember végéig lehet benyújtani.

Jauernik István rámutatott: a felújított, újonnan szigetelt, és a régi, hagyományos nyílászárókkal rendelkező panellakásokat a Budapesti Műszaki Egyetem mérnökcsoportja mérésekkel hasonlította össze. Megállapították, hogy nyáron 4-5 fokkal hűvösebbek az új szigetelésű lakások. Ez az eredmény az előzetes várakozásokat is felülmúlta - tette hozzá.

A felújított szigeteléssel a megtakarítás számottevő, mert télen kevesebb a fűtésszámla. Az így felújított panellakásokért az ingatlanpiacon is többet fizetnek - folytatta.

Az államtitkár kifejtette, hogy az állam a felújítási költségek egyharmadát állja a program keretében, a fennmaradó részt a helyi önkormányzatok és a panelek lakóközösségei adják össze. Az utóbbi időben arra is nyílt mód, hogy önkormányzati támogatás nélkül, önerőből pályázzon egy panelház, amelyhez viszont banki hitel vehető fel.

Az Új Magyarország Lakásfelújítási Program részét képező Panelprogram 2008-2011 között 200-240 ezer panellakás felújításához biztosítja az állami támogatást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását