2024. május 2. - Zsigmond

Rendőrség: nincs nyilvántartás "romabűnözésről"

A "romabűnözéssel" kapcsolatban a rendőrség semmiféle külön nyilvántartást nem vezet, ilyen adatokat a rendszeresített nyilvántartások sem tartalmaznak - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivői irodája szerdán az MTI-t.
2008. augusztus 27. szerda 16:47 - Hírextra
Az MTI azzal kapcsolatban kereste meg az ORFK-t, hogy a Nézőpont Intézet felmérésének eredményei szerint - amelyeket a Heti Válasz megrendelésére készítettek, és a hetilap csütörtöki megjelenése előtt már szerdán eljuttattak az MTI-hez - az úgynevezett "cigánybűnözést" a megkérdezettek 91 százaléka tartja létező jelenségnek, míg az ellentábor alig ötszázalékos.

Az ORFK közlése szerint a "romabűnözés" fogalmát az Egységes Rendőrségi és Ügyészségi Bűnügyi Statisztika nem ismeri, így a "romabűnözéssel" kapcsolatban statisztikai összeállítást készíteni nem lehet, és nem is készítenek. Ugyanez vonatkozik a vallási és az etnikai hovatartozásra is - fűzték hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását