2024. április 18. - Andrea, Ilma

Mozgássérül igazolvány, szlovák rendszám - Kondorosi szigorít

Megszűnhet a mozgássérültek igazolványával való visszaélés, s keresik azokat a jogi megoldásokat is, amelyekkel visszaszorítható a szlovák rendszámok magyarországi használata és az első rendszám nélküli közlekedés - közölte Kondorosi Ferenc az MTI-vel pén
2008. június 6. péntek 21:56 - Hírextra
Az Új rend és szabadság program kormánybiztosa azután beszélt erről, hogy együttműködési megállapodást írt alá Gyimesi Endre zalaegerszegi polgármesterrel, Kiss Csabával, az Országos Balesetmegelőzési Bizottság ügyvezető elnökével, Kámán János zalaegerszegi rendőrkapitánnyal és a városi polgárőrség vezetőjével, Donáczi Dezsővel a közbiztonság és a közlekedésbiztonság érdekében való közreműködésről.

Az MTI kérdésére elmondta: napokon belül a kormány elé kerül az a jogszabály-módosítási javaslat, amely új alapokra helyezi a rokkantsági igazolványok kiadását. Arra is keresik a választ, hogyan lehet megszüntetni a szlovák rendszámok elterjedt használatát a Magyarországon futó autóknál, illetve miként állítható meg az egyre terjedő szokás, hogy első rendszám nélkül közlekednek gépjárművek az utakon.

Kondorosi Ferenc úgy fogalmazott: mindezekre azért fontos megoldást találni, mert visszaélésekre adnak lehetőséget. Szlovák rendszámot többnyire azért használnak magyarországi autótulajdonosok, hogy elkerüljék a regisztrációs adó megfizetését és az esetleges szabálysértéseknél kibúvót találjanak a felelősségre vonás alól. Szintén a büntetések elkerülése miatt veszik le egyre többen szándékosan autójuk első rendszámát, nehezebb azonosíthatóságot remélve.

A kormánybiztos a zalai megyeszékhelyen részt vett a biztonságos közlekedés fontosságának tudatosítása, a közlekedési szabályok megismertetése és betartásának szorgalmazása kapcsán indított országos roadshow újabb állomásán.

"Mindenki a jogtól várja a megoldást, de a jog csak akkor tud megoldást adni, ha jogkövető magatartással találkozik", a közgondolkodás erősítése is rendkívül fontos, ezt szolgálta az országos körút - közölte Kondorosi Ferenc.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását