2024. május 5. - Györgyi

Megfenyegették a Magyar Gárda-per bíráját

Megfenyegették telefonon ismeretlenek a Magyar Gárda megszűntetése érdekében indított polgári per bíráját, aki ezért elfogultságot jelentett be, így új bírót kell kijelölni - közölte a Fővárosi Bíróság sajtótitkársága az MTI-vel szerdán.
2008. augusztus 27. szerda 13:44 - Hírextra
A bíróság megtette a szükséges intézkedéseket a névtelen fenyegető telefonok, és a Magyar Gárda perének átszignálása, azaz új bíró kijelölése ügyében.

A szeptember 1-jére kitűzött tárgyalás elmarad, ez azonban nem okoz késedelmet, ugyanis a korábbi beavatkozási kérelmek elutasítása miatt benyújtott fellebbezéseket szerdán továbbította az elsőfokú bíróság a Fővárosi Ítélőtáblára, és az elsőfokú per majd csak a beavatkozások ügyében hozott ítélőtáblai határozat után folytatható - tudatta közleményében a Fővárosi Bíróság.

A következő tárgyalás időpontját hivatalból fogják kitűzni.A korábbi, júniusi tárgyalást részben azért napolták el, mert az 56-osok Világszövetsége bár jelezte, hogy beavatkozóként részt kíván venni a perben, de sem Wittner Mária, sem más képviselőjük nem jelent meg a bíróságon.

A júniusi tárgyaláson több tucatnyi al- és felperesi beavatkozó jelezte, hogy csatlakozni kíván a perhez. A zömében magánszemélyekből álló beavatkozni szándékozók elsősorban az alperesi oldalon, a Magyar Gárda mellett kívántak becsatlakozni a perbe.

A felperesi oldalon, a megszüntetési iránti polgári pert megindító Fővárosi Főügyészség mellett a többi között egy roma származású férfi jelezte beavatkozói szándékát személyes érintettségre hivatkozva. Állítása szerint származása miatt bántalmazták.

A Magyar Gárda MTI-hez eljuttatott közleménye szerint mélységesen elítél minden olyan eseményt vagy cselekedetet, amely az igazságszolgáltatás függetlenségét és tisztességes működését aláássa.

"Megdöbbenve értesültünk az Egyesület ellen folyó per bírónőjének állítólagos megfenyegetéséről és az ezzel kapcsolatos bírócseréről. A Magyar Gárda Egyesület elleni kormányzati és nemzetközi hadjárat ezzel újabb, korábban elképzelhetetlenmélypontjához érkezett" - tartalmazza a szervezet közleménye.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását