2024. május 2. - Zsigmond

Balla Irma-ügy: fontos bizonyíték semmisült meg

A Balla Irma-gyilkosság időpontját illetően fontos bizonyíték semmisült meg nyomozati elővigyázatlanságból - mondta egy informatikai szakértő az ügy pénteki tárgyalásán Debrecenben, a Hajdú-Bihar Megyei Bíróságon.
2009. december 4. péntek 16:58 - HírExtra
Lente Csaba kifejtette: a 2007. április 6-án a helyszínen talált, vérrel szennyeződött laptop adatai szerint az utolsó naplózott manuális használat időpontja 21.37 óra. A számítógép kikapcsolásának - tehát az utolsó tényleges manuális használatnak - az időpontja azonban törlődött a rendszerből azáltal, hogy a nyomozás során a számítógépet felnyitották és elindították - tette hozzá a szakértő.

A tárgyalásra beidézett orvos szakértők a halál időpontját illető véleményüket összefoglalva leszögezték: nem lehetséges pontos időpontot megadni a halál beálltára, csak egy meglehetősen tág intervallumot. Véleményük szerint biztosan állítható viszont, hogy egy botszerű, kemény, tompa végű tárgy okozhatta a fejsérüléseket, amelyekből kitűnik, hogy az áldozat fekvő helyzetben kapta az ütéseket.

Nagy Antal bíró elutasította a védelem azon indítványát, hogy hétfőn idézzék be D. Lajos elítéltet, aki korábban segédmunkásként dolgozott a Balla Irma háza melletti építkezésen, és korábban beismerő vallomást tett a gyilkossággal kapcsolatban, majd azt visszavonta.
Nem döntött a bíróság arról, hogy beidézzék-e azt a négy elítéltet, akik levélben azt állították: tudják, ki ölte meg Balla Irmát.

A tárgyalás péntek este helyszíni bejárással folytatódik.Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselőt a lakásán gyilkolták meg 2007 húsvétján. Egy évvel később a fiát, S. Sándort gyanúsították meg a gyilkosság elkövetésével, akit őrizetbe vettek, majd egy évig előzetes letartóztatásban tartottak. Jelenleg szabadlábon védekezik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását