2024. május 7. - Gizella

A Pannon Egyetem képzési helyet létesít Székesfehérváron

Kihelyezett képzési helyet létesít Székesfehérváron a Pannon Egyetem; az egymilliárd forintos költséggel megvalósuló beruházás várhatóan 2010-re készül el - jelentette be szerdán a város polgármestere és az egyetem rektora.
2008. augusztus 27. szerda 20:55 - Hírextra
Warvasovszky Tihamér, a város szocialista polgármestere a sajtótájékoztatón elmondta: az Alba Innovációs és Tudásparkban megvalósuló intézményben a város gazdaságát erősítő informatikai, mechatronikai, járműelektronikai képzés és az ezekhez kapcsolódó kutatóhelyek kapnak helyet.

Az önkormányzat az oktatóház felépítéséhez 99 évre térítésmentesen biztosítja a területet, továbbá elvégzi a külső és a területen belüli közművek, utak, parkolók kiépítését. E munkák költsége megközelíti az egymilliárd forintot, a finanszírozásra pályázat útján igyekszik forrást szerezni az önkormányzat.

A polgármester kiemelte: a Pannon Egyetem székesfehérvári fejlesztése tovább erősíti a városban a felsőfokú oktatást. Az új képzési hely révén egyre teljesebbé válik az Innovációs Park és Tudásközpont, ahol a közelmúltban készült el a Térségi Integrációs Szakképző Központ, továbbá a Nyugat-magyarországi Egyetem térinformatikai karának új épülete, s ott működik a Budapesti Műszaki Főiskola székesfehérvári kara is.

A Pannon Egyetem kihelyezett képzésére az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében pályázott az intézmény, amely az eredményhirdetés után, várhatóan jövőre kezdi meg a mintegy 400 hallgató oktatására szolgáló létesítmény építését - mondta Rédey Ákos, az egyetem rektora. Hozzátette, hogy az épületben multifunkcionális helyiségek, valamint kutatólaboratóriumok kapnak helyet.

Az egyetem nemcsak az önkormányzattal, hanem valamennyi, Székesfehérváron működő felsőfokú oktatási intézménnyel együttműködésre, partneri kapcsolatra törekszik - hangsúlyozta a rektor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását