2024. március 29. - Auguszta

Ramadánkor nincs videoklip

A vallásos nézők iránti tiszteletből nem sugároz zenei videoklipeket a muszlim böjti hónap alatt az MTV Arabia zenecsatorna.Az adó zene helyett dokumentumfilmekkel, zenei témájú hírekkel és több valóságshow-val szórakoztatja a nézőket a jövő héten kezdődő
2008. augusztus 26. kedd 17:30 - Hírextra
A ramadán a mohamedán év kilencedik hónapja. A hagyomány szerint 610-ben e hónap 27. napján adta Allah a Koránt az égből Mohamed prófétának, aki ezután visszavonult elmélkedni és böjtölni. Ennek emlékére a hívőknek ilyenkor napkeltétől napszálltáiig tartózkodniuk kell az evéstől, ivástól, dohányzástól, fürdéstől, a zenehallgatástól, a házasélettől és a test egyéb örömeitől.

A böjt elsődleges célja, hogy a muszlimok az elmélkedésnek, az imának szenteljék magukat, alávessék magukat Allah akaratának, és növekedjék türelmük, akaraterejük, amellyel legyőzik a testi vágyakat.

Napnyugta után viszont a muzulmán televíziózás tapasztalatai szerint rögtön kezdődik a főműsoridő, rengetegen ülnek le a tévé elé, de az MTV Arabián ekkor sem indul el a klipözön.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását