2024. április 29. - Péter

Magyar dzsesszművészek oktatnak és koncerteznek Erdélyben

Több magyar neves művész és oktató is előadóként vesz részt a székelyföldi Sepsiszentgyörgyön zajló dzsessz- és improvizációs táborban, ahol romániai fiatal tehetségek tanulhatnak tőlük.
2008. augusztus 26. kedd 13:53 - Hírextra
Lázár-Prezsmer Endre szervező az MTI-nek elmondta: a Mukkk Kulturális és Ifjúsági Egyesület által megrendezett egyhetes rendezvénysorozatnak tavaly szeptemberben még Árkos volt a helyszíne.

A helyszínváltoztatás mellett az idei tábornak az a másik újdonsága, hogy kétszer több résztvevőt látnak vendégül, mint a tavaly. A Románia minden részéből jelentkező harminc fiatal többsége erdélyi városokból érkezett, de jöttek még a moldvai Suceavából és Bukarestből is.

A dzsesszre kiéhezett fiatalok a műfajnak olyan elismert személyiségeitől tanulhatnak, mint Eichinger Tibor gitáros és Márkus Tibor, aki elméletet és dzsessztörténet oktat a táborban. Rajtuk kívül a szervezőknek Csuhaj Barna Tibort, Lakatos Ágnest, Grencsó Istvánt és Jeszenszky Györgyöt is sikerült megnyerni előadónak. Az oktatás délelőtt és délután zajlik, esténként pedig dzsesszkoncerteket tartanak.

A szervező szerint a tábor Romániában úttörő kezdeményezésnek számít, legfőbb célja pedig az, hogy a romániai tehetséges fiatal zenészeknek színvonalas képzési lehetőséget biztosítsanak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását