2024. május 9. - Gergely

EB a diszkrimináció ellen - Magyarországon is

Figyelemfelkeltő diszkrimináció-ellenes kampány zajlik a szombaton kezdődött nyíregyházi Vidor Fesztiválon; az Európai Bizottság által útjára indított program keretében színes kínálattal, interaktív bemutatókkal várják az érdeklődőket.
2009. augusztus 29. szombat 14:11 - HírExtra
A szeptember 5-ig tartó fesztiválon - amelynek fő programjai a világzenei koncertek - a helyi Esélyek Házával közösen felállított civil sátorban minden nap délután számos esélyegyenlőséggel kapcsolatos programot szerveznek.

A Kossuth téri helyszínen szeretnénk népszerűsíteni a sokszínűség előnyeit, és felhívni arra a figyelmet, hogy mit tehetnek azok, akiket valamilyen hátrányos megkülönböztetés ért - mondta szombaton Herczku Tünde, a nyíregyházi Esélyek Házának irodavezetője az MTI kérdésére.

A fesztiválon minden nap olyan helyi civil szervezetek mutatkoznak be, amelyek a hátrányos megkülönböztetés veszélyének leginkább kitett csoportokat képviselik. Herczku Tünde kitért arra, hogy a látogatók megismerkedhetnek a hátrányos helyzetű térségekben élők mindennapjaival, a látás- és hallássérültek, a mozgáskorlátozottak, az idősek, illetve a kisebbségek életével.

A kampány különlegessége, hogy nem elsősorban szóróanyagokkal, hanem ingyenes, interaktív produkciókkal próbálja megszólítani a közönséget.

Lesz olyan bemutató, ahol tojástartókkal tanítanak Braille-írást. A nyugdíjasokat vérnyomás- és vércukorméréssel várják, de környezetvédelmi napot is rendeznek, amelyen a környezettudatos magatartásra próbálják felhívni az emberek figyelmét. A rendezvényen fellépnek roma sportolók és művészek, lesz veteránautó kiállítás, valamint rendőrségi, tűzoltósági és katasztrófavédelmi bemutató.

A diszkrimináció-ellenes kampány az EU 27 tagállamában zajlik; célja, hogy a téma uniós szintű szabályozásában biztosított jogaikról, kötelezettségekről tájékoztassa az embereket. Az idén a kampányhoz kapcsolódóan Európa-szerte több mint 55 esemény hívja fel a figyelmet a diszkrimináció különböző formáira, és hirdeti a sokszínűség előnyeit a helyi közönség körében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását