2024. április 20. - Tivadar

Magyar siker Franciaországban

Győztesként tértek haza egyhetes franciaországi fesztiválszereplésükről a debreceni Melódia Ifjúsági Fúvószenekar és a Valcer Táncstúdió tagjai - közölte az MTI-vel hétfőn, a hazaérkezést követően Kovács János, a zenekar karmestere.
2008. május 5. hétfő 18:18 - Hírextra

Tájékoztatása szerint a fiatal zenészek és a nyíradonyi mazsorettekkel kiegészült Valcer stúdió tagjai a Les Amis de Fromulus egyesület vendégeként utaztak Észak-Franciaországba: Steenwoorde és La Bassée városokban rendezték meg az évszázados hagyományokkal rendelkező kulturális fesztivált, amelynek az idén a kozákok mellett a magyarok voltak meghívott vendégei.

Az óriások földjének is nevezett vidéken a debreceniek - a tavalyi virágkarneválról a helyiek által már ismert - fergeteges rock and roll bemutatóval hengerelték le a hagyományosabb felvonulásokhoz szokott francia-flamand közönséget - mondta Kovács János.

Olyannyira, hogy a 36 induló csoport közül a debreceniek szerezték meg a fesztivál első díját, s meghívást kaptak a 2013-as fesztiválra is, amelyre a karnevál száz éves történetének legsikeresebb együtteseit várják vissza - tette hozzá a karmester.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását