2024. március 29. - Auguszta

Haldoklik a magyar falu egészségellátása

A Független Kisgazdapárt egyik legfontosabb feladatának tekinti a falusi egészségellátási rendszer felvirágoztatását. - Elkeserítő és felháborító, hogy negyedmillió magyart nem gyógyít senki - hangsúlyozta Nagy Sándor László, az FKGP elnöke.
2008. augusztus 26. kedd 08:20 - Hírextra
- Mivel százhatvan kispraxisban évek óta nincs háziorvos, kétszáz- kétszázötvenezer beteg nem jut háziorvosi alapellátáshoz. Ez elsősorban a falusi, tanyasi életet lehetetleníti el, a falun élőkhöz nem jut el az orvos, ami tovább sorvasztja a vidéket.

Mindezt tetézi a rossz közlekedés, a vidéki vasútvonalak felszámolása, a rendőrség tehetetlensége a bűnözés elterjedésével szemben. A háziorvosi körzetek ellátása terén Jász-Nagykun-Szolnok megyében a legrosszabb a helyzet, ahol arányait tekintve a legtöbb üres praxis található. Vannak falvak, ahol már tíz éve nincs orvos.

A Független Kisgazdapárt a magyar parasztság időtálló értékrendjét képviseli, mely szerint a haza egyben közösséget is jelent, aggódást egymás iránt, gondoskodást, és sorsközösséget. Éppen ezért tűztük zászlónkra a falvakban élők egészségének megóvását. - jelentette ki a Független Kisgazdapárt új elnöke, Nagy Sándor László.

Az a célunk, hogy önálló parlamenti pártként olyan törvények megszületéséért harcoljunk, melyek a magyar mezőgazdaság és vidék felvirágzását szolgálják. A célunk nem kevesebb, mint megszüntetni azt az értelmetlen, romboló szembenállást, amitől ma beteg és megosztott az ország, amitől nem jutunk dűlőre olyan sorsdöntő kérdésekben sem, mint az ország egészségügye. A paraszti értékrend szerint nincs külön országa a vidékieknek és a városiaknak, nincs a jobboldalnak és a baloldalnak.

Nincs a szegényeknek és a gazdagoknak sem külön országa. Egy Magyarország van, melynek bajait józan ésszel, jogállami eszközökkel, békességgel és alázattal kell orvosolni. A párt programjáról és elképzeléseiről a http://kisgazda.info honlap ad bővebb tájékoztatást.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását