2024. április 23. - Béla

Új koldustörvény - vége az utcai tarhálásnak

Thaiföldön a többé már nem lehet kiállni az utcára és kéregetni, ha a parlament elfogadja a kormány által a héten kezdeményezett Koldusrendészeti Törvényt.
2008. augusztus 25. hétfő 07:45 - Hírextra
Az új jogszabály felváltaná a mára már elavultnak minősített 1941. évi koldulásellenőrzési törvényt. A tervezet szerint kizárólag azok a thai állampolgárságú személyek koldulhatnának, akik bizonyítani tudják, hogy nincstelenek, hajléktalanok, fogyatékosak vagy olyan idős személyek, akikről nincs ki gondoskodjon. Az engedélyek - azaz koldusigazolványok - kiadása az önkormányzatok hatáskörébe kerülne. Egyben ők felelnének az ellenőrzésért, míg a kormány központok létesítésével segítene a rászorulóknak jobban eligazodni a mindennapi életben. Az engédelyek a munkaterületet is behatárolnák, azaz csak egy megadott körzeten belül kéregethetne az illető.

A törvény egyik legfontosabb eleme, hogy bűnténnyé nyilvánítaná a koldulásra való kényszerítést illetve a koldusok kizsákmányolását. Szakértők ugyanis úgy tartják, hogy az emberkeresdedelem egyik fő indítéka koldultatás. A hatóságok szerint több ezer külföldi gyerek- és felnőttkoldus rója az utcákat a délkelet-ázsiai országban, nagy részük bűnszövetségek által kényszerítve. Az új Koldusrendészeti Törvény - többek között - ezt segítene megakadályozni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását