2024. április 24. - György

Panasz és bojkott a skót menüre

Panaszt tett a Nemzeti Fogyasztóvédelmi hatóságnál és az Önszabályozó Reklámtestületnél, valamint bojkottot hirdetett az egyik gyorsétteremlánc ellen egy civil szervezet, amely a hálózat menünevei közül kifogásol egyet; az akcióhoz már hazai és külföldi p
2008. augusztus 25. hétfő 13:44 - Hírextra
A magyarországi Albannach Skót Kulturális Egyesület a "skót menü" elnevezést találja visszásnak, mivel szerintük ez - a kelta nép nevét a fukarsággal összekötve - egy hamis sztereotípiára épít - mondta Szalay Tamás Lajos, aki szerint ezzel nemcsak az anyaországban, de a Magyarországon élő skótokat is megsértik.

Hozzátette: nem tudnak arról, hogy más országban is használná a társaság ezt az elnevezést.
Közlése szerint bojkottfelhívásukhoz több tucatnyian csatlakoztak már, köztük Mike Pringle, a skót parlament nemzeti párti képviselője és Pettkó András, az MDF országgyűlési frakciójának tagja.
"Noha jeleztük náluk kifogásainkat, de a Burger King érdemi válasz nélkül hagyta ezzel kapcsolatos megkereséseinket, ezért kénytelenek voltunk a jelképes bojkott félkomoly eszközéhez nyúlni" - fogalmazott Szalay Tamás Lajos.

Hozzátette: jogi szakértőik a gyorsétteremlánc szlogenjét a reklámtörvény és a reklámetikai kódex előírásaival ellentétesnek ítélték, mivel az sérti a negatív diszkrimináció tilalmát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását