2024. május 2. - Zsigmond

Mire jó egy névjegykártya?

Egy apró részletnek köszönheti Thaiföldön egy, kifejezetten az öreg autókra specializálódott tolvajbanda a lebukást: egy figyelmen kívül hagyott névjegykártyának.
2008. augusztus 25. hétfő 07:35 - Hírextra
Jócskán meglepődött Dzsirapong Thantawirun, amikor hűlt helyét találta húszéves Mitsubishi pick-up teherautójának. Úton a piac felé a kókuszárus rövid időre benézett egy baratjához. Mire továbbindult volna, már eltűnt a kókuszdióval megrakott jármű. Hiába fordult azonnal a rendőrséghez, nem tudtak rajta segíteni; a kocsi nem került elő.

Hetekkel később és többszáz kilométerrel arrébb, egy autós alkatrészt keresett egy autóbontó műhelyben. Benézve egy régi Mitsubishibe, figyelmes lett egy, a műszerfalra ragasztott névjegyre. Gyanút fogott, mobiltelefonjával lefényképezte a kártyát és MMS-ben elküldte a rajta lévő telefonszámra, ami - mint kiderült - Thantawirun úré volt. Ő azonnal értesítette a rendőrséget, akik még aznap házkutatást végeztek. Összesen tíz lopott idős jarművet találtak, valamint rengeteg bontott alkatrészt. A műhely tulajdonosát és szerelőjét még a helyszínen letartóztatták. A későbbiekben a környék buddhista szerzetesei is azonosították az orgazdát, aki - odaadó hívő lévén - százával adományozta nekik a kocsival együtt eltulajdonított kókuszokat.

Régi típusokhoz már nem kapható alkatrész, így tolvajok komoly nyereségre szamíthatnak, ha öreg autókat lopnak. Mindemellett könnyű dolguk van, hiszen ezek nem rendelkeznek modern biztonsági felszereléssel. Gazdáik meg ráadásul gyakran óvatlanok is, gondolván senkinek sem kell a tragacsuk.

Az autók eltűnése akár anyagi tragédiát is jelenthet, hiszen a szegényebb rétegekből származó tulajdonosoknak sokszor ez az egyetlen megélhetési forrásuk. Kevés pénzük lévén a kocsikon nincsen biztosítás, újat pedig nincs miből vásárolniuk.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását