2024. április 29. - Péter

Magyar gyerekek a központban

Magyarország lesz az idei németországi gyerekvilágnapi ünnep központi, berlini rendezvényének díszvendége - tájékoztatta az MTI-t a Magyar Turizmus Zrt. berlini külképviselet-vezetője.
2008. augusztus 25. hétfő 06:56 - Hírextra
Pap Mária elmondta, körülbelül 300 ezer látogatót várnak a szeptember 21-én Berlin központjában, a Potsdamer Platzon és környékén tartandó rendezvényre, amelyet Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter, az esemény fővédnöke fog megnyitni.

A "Minden gyereknek vannak jogai" mottóval megrendezendő egynapos programsorozat - amelynek keretében 60 ezer négyzetméteren, köztük öt színpadon összesen több mint 200 program várja a berlinieket - idén először van kiemelt vendége, "partnerországa", ezért külön megtisztelő, hogy a felkérést Magyarország kapta meg - mondta Pap Mária.

Magyarország partnerországként a Marlene Dietrich téren felállítandó főszínpaddal szemben 100 négyzetméteres kiállítófelületet kap, ahol hazánkat mint a családi utazások célpontját fogják bemutatni a Magyar Turizmus Zrt. által megkeresett társkiállítók, a szállodaláncok, a zánkai ifjúsági tábor, az ősszel Budapesten nyíló vízi élménypark és a MÁV nosztalgiapark segítségével - mondta Pap Mária. Lesz ezen kívül kürtőskalács-látványsütöde, szörfszimulátor, modellvasút-terepasztal, a felnőtteknek masszázs, a kicsiknek gyermekanimáció, és egy óriási vidra kabalafigura fogja járni a rendezvény területét - fűzte hozzá.

Elmondta azt is, a Magyarországot mint családi üdülési célpontot bemutató reklámhadjárat részeként szeptemberben egy Budapestről szóló filmet mutatnak be a német vasút, a Deutsche Bahn televíziós csatornáján, a Bahn TV-n, ezenkívül Magyarországról szóló spotok lesznek az elsősorban családoknak szóló potsdami - Berlinben és a német fővárost körülölelő Brandenburg tartományban fogható - Teddy rádióban. Ezzel párhuzamosan egész szeptemberben óriásplakátokon fogják népszerűsíteni Magyarországot mint úti célt négy forgalmas berlini városi vasúti pályaudvaron.

Mindezek mellett a Berliner Zeitung nagy pédányszámú napilap szeptember 17-i számának utazási melléklete Magyarországgal - Budapesttel és Hévízzel - fog foglalkozni.

Azt várjuk ezektől a marketingakcióktól, egyúttal attól a spontán sajtóvisszhangtól is, amely ezt a rangos rendezvényt, a gyerekvilágnapot előreláthatólag kísérni fogja, hogy sikerül felkelteni a figyelmet Magyarország iránt - mondta el az MTI-nek a Magyar Turizmus Zrt. berlini külképviselet-vezetője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását