2024. május 12. - Pongrác

Embert próbáló a mélyszegénységben élő családok helyzete

A szcientológia önkéntes lelkészek Budapestről 30 megszorult, mélyszegénységben élő családnak szállítottak főként tartós élelmiszerből, gyümölcsből, piperéből, továbbá játékokból, mesekönyvekből, felnőtt- és gyermekruhákból álló adományt Gyulajra.
2024. február 15. csütörtök 17:11 - HírExtra

Télen, amikor a kisebb településeken a hátrányos helyzetű családokban az alkalmi munkából élő családfenntartónak éppen nincs munkája, és csak segélyekből tengődnek, akkor előfordul, hogy gyermekek éheznek. Nem arról van szó, hogy a családfő nem akarna dolgozni, hanem, hogy képzettség hiányában nem talál a környéken munkát, vagy épp a fizetése csekély, és nem tart lépést az elszabadult inflációval.

Ezért fordult Szatmári István, a gyulaji Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke ismét a szcientológia önkéntes lelkészekhez segítségért, hisz ők évek óta rendszeresen támogatják a gyulajiakat, hol a falunap, hol különféle ünnepek alkalmából, vagy épp csupán azért, mert az elnöknek tudomása van arról, hogy családok vannak bajban. Ezúttal is lehetett rájuk számítani, és Budapestről 30 megszorult, mélyszegénységben élő családnak szállítottak főként tartós élelmiszerből, gyümölcsből, piperéből, továbbá játékokból, mesekönyvekből, felnőtt- és gyermekruhákból álló adományt Gyulajra. 

Nyilvánvaló, hogy a hosszútávú megoldás az edukáció, ám pillanatnyilag nehéz lenne oktatni olyan valakit, aki éhes. 

Addig is átmenetileg ki lehet segíteni tartósélemiszer-adományokkal kevésbé szerencsés honfitársainkat, hogy egyetlen gyermeknek se kelljen megtapasztalnia az éhezést.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását