2024. április 27. - Zita

Fair Play Party a magyar olimpikonokkal

A pekingi magyar aranyérmesek, így a kajak-kenusok és a férfi vízilabdázók is ott lesznek pénteken este a budapesti Testnevelési Egyetemen azon a Fair Play Party-n, amelynek jegybevételét a szervezők a mozgássérült sportolók támogatására fordítják.
2008. augusztus 25. hétfő 14:34 - Hírextra
A rendezvényen a pekingi olimpián részt vevő magyar csapat legnagyobb része ott lesz, köztük az arany-, ezüst- és bronzérmesek - közölte Gruntner Marcell szervező az MTI érdeklődésére.
Az este folyamán az olimpikonokkal kötetlenül lehet majd beszélgetni, autogramot kérni.

A műsor háziasszonya Kovács Ágnes, a 2000-es Sydney-i olimpia mellúszó bajnoka lesz, Kovács András Péter humorista társaságában. A Fair Play Party-ra a pekingi résztvevők mellett a korábbi olimpikonok közül meghívtak két úszót, a négyszeres bajnok Darnyi Tamást (két-két aranyérmet nyert 1988-ban Szöulban és 1992-ben Barcelonában) és Szabó Józsefet (Szöulban győzött), valamint két birkózót, a 2004-ben Athénban győztes Majoros Istvánt és a 2000-ben ezüstérmes Bárdosi Sándort is. A jelen lévő olimpikonok közül jó néhányan a színpadon is beszélnek majd a felkészülés és a verseny során szerzett élményeikről.

Fellép az Irigy Hónaljmirigy és a tervek szerint éjféltől egy órát játszik a Bikini.
"Nem a győzelem, a részvétel a fontos az olimpián. Elsősorban ezt az üzenetet szeretnénk közvetíteni a fiataloknak a rendezvénnyel" - fogalmazott Gruntner Marcell.

A pekingi olimpiáról hazatérő magyar olimpikonoknak eredetileg a Syma Csarnokban tartottak volna fogadást, ez azonban elmarad. Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szombaton a kínai fővárosban sajtótájékoztatón egy kérdésre válaszolva azt mondta, az ünnepséget azért nem tartják meg, mert a küldöttség egy része már megérkezett, az "aranygép" pedig kedden hajnali hatkor landol Ferihegyen, vagyis az időpont alkalmatlan az összejövetelre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását