2024. április 20. - Tivadar

Évadnyitó a Színházban

Az új évadban őt új előadást mutatnak be a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban: elsőként Shakespeare Hamlet című tragédiáját láthatja októberben a közönség Bagó Bertalan rendezésében - jelentette be Stefán Gábor igazgató a színház évadnyitó társulati ü
2008. augusztus 25. hétfő 14:40 - Hírextra
Két musicalt mutat be a színház társulata: október végén John Kander, Fred Ebb és Bob Fosse művét, a Chicagót, decemberben pedig Dan Goggintól az Apácákat. Szerb Antal Utas és holdvilág című regényének színpadi változatát, az U&H című romantikus művet februártól tűzik műsorra. Jövő év márciusában Huszka Jenő-Martos Ferenc Gül baba című operettjének bemutatásával fejeződik be évad.

A kamarateremben ősbemutatót is tartanak: Szabó Magda, Katalin utca című regényének azonos című, Bereményi Géza által írt színpadi változatát láthatja a közönség. Az elmúlt év előadásai közül továbbra is műsoron marad A Gézagyerek, a III. Richárd és a Tranzit. Iskolaszínházi produkció keretében mutatják be a Bánk bánt, valamint a Rómeó és Júliát.

A színházzal kapcsolatos, nemzetközi problémákat is okozó ügyeket felidézve Stefán Gábor elmondta: a rendőrség továbbra is nyomoz. Az elmúlt évadban több alkalommal is kapott megígért külföldi utakról és az elnyert nemzetközi támogatásokról szóló - ma már hamisnak tartott - leveleket a színház, ezért az igazgató májusban okirat-hamisítás gyanúja miatt feljelentést tett a rendőrségen.

Gyimesi Endre, Zalaegerszeg polgármestere kiemelte, hogy a külső körülmények ellenére jó évadot zárt a színház. A hatóságok dolga lesz kideríteni, hogy kik és miért akartak rosszat a társulatnak.
A nemzetközi kapcsolatok újjáépítése folyamatban van, de a színház jó hírén kívül az a legfontosabb, hogy telt házzal játsszon a színház, a nézők elégedettek legyenek - jegyezte meg a polgármester.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását