2024. április 24. - György

Itt a legdrágább az élet

Oroszországban, de legalábbis Moszkvában a legdrágább az élet, itt a legmagasabbak a menedzserek fizetései, de ugyanakkor itt a leggyengébbek a szolgáltatások, a kereskedelmi ellátás, és itt állnak a legtöbbet sorba az emberek - derítette ki az MSPA elnev
2008. augusztus 25. hétfő 07:15 - Hírextra
Miközben ma már feledésbe merült a Szovjetunió hiánygazdálkodása, és már minden kapható, változatlanul sorok képződnek a bankokban, az üzletekben, a patikákban és a távolsági buszok pénztárainál.

Oroszországban átlagosan 3 percet vesz igénybe egy ember kiszolgálása, míg Nyugat-Európában erre átlagosan 54 másodperc elég az eladónak.

A hiánygazdálkodás iskolájában edződött orosz emberek azonban nem panaszkodnak: a felmérésben 17,6 százalék mondta magát elégedetlennek a szolgáltatásokkal, miközben Lettországban - amely a kiszolgálás gyorsaságát tekintve átlag 66 másodperccel az élbolyban van - 38,5 százalék véli úgy, hogy lenne még mit javítani.

A rossz kiszolgálásról a kutatók szerint főleg a boltok tulajdonosai tehetnek: kevés pénztár működik, nincs elég eladó. Az alkalmazottaknak a felmérés szerint csupán 41,8 százaléka hajlandó segíteni a vásárlónak a választásban, a vevőnek köszönni egyáltalán nem divat, csak az eladók 54,9 százaléka hajlandó erre, ők sem mindig, és munka közben csak a pult mögött állók alig harmada mosolyodik el néhanapján.

Ami a bolti kiszolgálást illeti, a legtöbb időt ezzel Magyarországon (2 perc 23 másodperc), Görögországban, Norvégiában és Romániában töltik, a sereghajtó pedig Oroszország 2 perc 58 másodperccel. A kiszolgálás Írországban a leggyorsabb - egy vevőre 52 másodpercet fordítanak -, utána sorrendben Svédország, Portugália, Dánia, Lettország és Ausztria következik a felmérés szerint.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását