2024. május 6. - Ivett, Frida

"Fantasztikus emberek!"

A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének tagjai nagyon speciális feladatot látnak el, az alkalmazottak jószerivel anonimok, a szolgálat pedig nem államilag, hanem önkéntes alapon szervezett - mondta Szűcs Erika szociális miniszter a szöv
2008. augusztus 23. szombat 19:51 - Hírextra
A szakminisztérium évek óta támogatja a szövetség munkáját, idén 20 millió forinttal, a helyi bevételekből és az adományokból ugyanis ez a rendkívül fontos feladatot ellátó szervezet nem tudna működni - hangoztatta Szűcs Erika.

A telefonos szolgálathoz az elmúlt évben negyedmillió hívás érkezett, s aki már telefonált, az továbbadja a számot az arra rászorulóknak. A szolgálatnál dolgozó önkéntesek "fantasztikus emberek" - fogalmazott Szűcs Erika.

Szabóné Kállai Klára, a szövetség országos elnöke azt mondta: az ország huszonhét telefonszolgálatának munkatársai a nap huszonnégy órájában fogadják az arra rászorulók hívásait, segítenek nekik, lelket öntenek beléjük, bátorítják őket.

Elmondta azt is: jövőre várhatóan a magyarországi szolgálat is csatlakozhat az uniós rövidített hívószámrendszerhez.

Szűcs Erika - aki miniszteri kinevezése előtt Miskolc alpolgármestere volt - hangsúlyozta: Miskolcról az elmúlt évben 44 ezer hívás érkezett a segélyszolgálathoz, több, mint az észak-alföldi régióból, az itt élő elesetteknek óriási segítséget nyújtanak a szövetség önkéntesei, "akik munkájuk után nem kapnak dicsőséget, ugyanakkor megérdemlik a figyelmet, az elismerést."

A segélyszolgálatot korosztálytól, társadalmi és szociális rétegtől függetlenül keresik; a beszélgetés során a hívó és a hívást fogadó is anonim marad. A leggyakrabban a munkahely elvesztése, a család megélhetési gondjai, valamint egészségügyi problémák miatt fordulnak hozzájuk, feladatuk a mentálhigiénés támogatás és a segítségnyújtás krízishelyzetben, de mindenekelőtt az öngyilkosságok megelőzése.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását