2024. április 27. - Zita

Bolt 50 ezer dollárt adományozott

Usain Bolt, a pekingi olimpia háromszoros bajnok sprintere 50 ezer dollárt adományozott szombaton a májusi szecsuani (Sichuan) földrengést túlélő gyerekeknek.
2008. augusztus 23. szombat 21:16 - Hírextra
A 100, 200 és 4x100 méteren is világcsúccsal győztes vágtázó azt kívánta a kínai tartomány lakosainak, hogy a játékok szelleme segítsen nekik feledni a katasztrófát.

"Mi, olimpikonok megpróbáltunk jól teljesíteni. Remélem, az emberek élvezik a játékokat, elfelejtik, ami történt, és a jövőbe tekintenek. Az életnek egy ilyen katasztrófa után is mennie kell tovább" - mondta Bolt.

A május 12-i földrengésnek csaknem 70 ezer halálos és 18 ezer eltűnt áldozata volt, továbbá legkevesebb 10 millióan elvesztették otthonukat.

Bolt elmondta, hogy a kezdetektől fogva nézte a tévében a természeti csapásról szóló jelentéseket. "Nagyon sajnálom az áldozatokat, ezért arra kérem a menedzsereimet, hogy tegyenek valamit (értük)" - mondta egy interjúban, miután átadta az adományáról szóló csekket Liu Hszüan-kuónak (Liu Xuanguo), a kínai vöröskereszt főtitkárának.

Két szecsuani gyermek, akik a földrengésben szerzett sérülésük miatt kerekesszékbe kényszerültek, ajándékba átadtak a jamaicainak egy-egy képet, amelyet maguk festettek. "Remélem, mások is felajánlják segítségüket nekik" - mondta Bolt a gyerekekre és társaikra utalva.

Bolt az olimpia előtt a Pekingtől 120 kilométerrel északra fekvő Tiencsin (Tianjin) városban edzett, és ott is kapott ajándékba egy festményt, amelyen katonák gyerekeket mentenek ki a rengésben összeomlott épületek romjai alól. "Még megvan az a kép, és mindenképpen hazaviszem magammal. Becsben tartom" - mondta az Új Kína hírügynökségnek nyilatkozva.

A sprinter úgy érzi, a kínaiak nagy szeretettel fogadták. Beszámolója szerint könnyel telt meg a szeme a 200 méteres futás megnyerése után, amikor a Madárfészekben helyet foglaló több mint 90 ezer néző 22. születésnapja alkalmából köszöntve őt énekelte a Boldog születésnapot című dalt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását