2024. április 28. - Valéria

Szabadlábon a kődobálók

A székesfehérvári városi bíróság nem rendelte el a kedd este Székesfehérvárott történt kődobálás gyanúsítottjainak, hat fiatalnak az előzetes letartóztatását; a határozat nem jogerős - közölte az MTI-vel pénteken a Fejér Megyei Bíróság szóvivője.
2008. augusztus 22. péntek 20:00 - Hírextra

Gieszné Boda Orsolya tájékoztatása szerint a bíróság az életveszélyt okozó testi sértéssel gyanúsítottak közül az egyik fiatal felnőtt esetében - aki ellen egyébként más ügyben már folyik büntetőeljárás - lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.


A négy fiatalkorú és két fiatal felnőtt gyanúsított közül egy tagadta a bűncselekmény elkövetését, öten viszont beismerték, hogy kővel dobálták meg a többségében romák lakta házat, mint mondták, azért, mert megakarták bosszulni azt, hogy egy társukat a házban lakók korábban megverték.


A bíróság ebben a szakaszban nem látta bizonyítottnak, hogy az életveszélyt okozó bűncselekményt szándékosan követték el, megállapítása szerint gondatlanságból elkövetett bűncselekményről van szó.


Ennek súlya miatt, valamint azért, mert a fiataloknál - akik közül öten még tanulnak - nem áll fenn a szökés, illetve az elrejtőzés veszélye, a bíróság nem látta indokoltnak az előzetes fogva tartást.
A határozat ellen az ügyészség fellebbezést jelentett be, s az ügyben a Fejér Megyei Bíróság hoz majd döntést.


Székesfehérváron kedden késő este fiatalok dobáltak meg egy többségében romák lakta házat. Az egyik földszinti ablakon berepülő kődarab életveszélyesen megsebesített egy 12 éves kislányt. A rendőrség már szerdán, illetve csütörtökön azonosította, illetve elfogta a gyanúsítottakat. A sérült kislányt megoperálták, s a műtét után szövődménymentesen gyógyul.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását