2024. április 19. - Emma

Kivizsgálják a kínai tornásznők életkorát

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság arra kérte a Nemzetközi Torna Szövetséget (FIG), hogy vizsgálja ki, pontosan hány évesek a női csapatban aranyérmes kínai versenyzők.
2008. augusztus 22. péntek 07:13 - Hírextra

A nagy rivális amerikaiak jelentése szerint hárman - a felemáskorláton is diadalmaskodó Ho Ko-hszin (He Kexin), valamint Csiang Jü-jüan (Jiang Yuyuan) és Jang Ji-lin (Yang Yilin) - más születési adatokkal szerepelnek az olimpián, mint egy korábbi viadalon.


Az ötkarikás játékok alsó korhatára 16 év, egy korábbi jegyzőkönyv alapján - amely az interneten is fellelhető volt, de már törölték az adatbázisból - viszont például Ho még csak 14 esztendős.

 
A FIG közvetlenül az olimpia előtt bekérette a kínaiak útlevelét, melyek szerint Ho például 1992. január elsején látta meg a napvilágot.


A kínai szövetség a NOB mostani döntésére hivatalosan úgy reagált, hogy nem történt csalás.


Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását