2024. május 6. - Ivett, Frida

Elhunyt a válogatott kapus, 32 éves volt

Elhunyt Robert Enke, a német labdarúgó-válogatott kapusa. Ezt Martin Kind, a játékost foglalkoztató Hannover 96 elnöke jelentette be kedd este.
2009. november 10. kedd 21:27 - HírExtra
A 32 éves futballista halálának okát és körülményeit egyelőre nem hozták nyilvánosságra.
"Szörnyű!" - mondta Kind, aki éppen a liga üléséről tért haza, amikor a repülőtéren közölték vele a tragikus hírt. "Az ember sok mindenre számít, de erre nem. Egyelőre nem tudom, miért és hogyan történt, de abban biztos vagyok, hogy a futballnak nincs köze a történtekhez."

Enkét szeptember eleje óta gyomorpanaszokkal kezelték, emiatt négy válogatott találkozót ki is kellett hagynia, Joachim Löw szövetségi kapitány azonban mindvégig azt hangoztatta, hogy esélye van az elsőszámú kapus pozíciójára a jövő évi, dél-afrikai világbajnokságon. Enke tüneteinek okát hosszan kutatták a szakemberek, vérmintáját a trópusi betegségek hamburgi intézetében is elemezték, de szeptember végén csak annyit lehetett tudni, hogy a kór nem fertőző.

Robert Enke - akinek három évvel ezelőtt egy veleszületett szívrendellenesség miatt elhunyt a kétesztendős kislánya, Lara - összesen nyolcszor szerepelt a német labdarúgó-válogatottban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását