2024. május 3. - Tímea, Irma

Ismét elszabadult egy busz

Elgurult egy BKV-busz pénteken Budapesten, a Moszkva téren; személyi sérülés nem történt - közölte a BKV szóvivője az MTI-vel.
2008. augusztus 22. péntek 19:15 - Hírextra
Szilágyi Károly elmondta: a 22-es busz - amelyen utasok is tartózkodtak - körülbelül másfél-két métert gurult, majd a járdán, egy korlát fogta meg.

A délutáni helyszínelés szerint a busz kéziféke működött; a sofőr hibázott, amikor leszállt a buszról, és előtte elfelejtette behúzni a kéziféket - tette hozzá a szóvivő; megjegyezve: az anyagi kár minimális.

Augusztus 8-án egy 156-os busz szabadult el a Moszkva téren, amit - a BKV szerint - személyi mulasztás okozott, mert a buszvezető akkor sem húzta be a féket. A két héttel ezelőtti balesetben egy nő könnyebben megsérült.

Szilágyi Károly közölte: a két autóbusz azonos típuscsaládba tartozik, mindkettő Ikarus-gyártmány, de a pénteken elgurult 22-es egy régebbi típus.

Hozzáfűzte: ezután is folyamatosan ellenőrzi a társaság az Ikarus-buszok műszaki állapotát, mert a buszpark átlagéletkora 15 év.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását